Van den Belt: "Hij gaf de supporters twee uur voetbalcollege"

Gerald van den Belt op de tribune
Gerald van den Belt op de tribune Foto: © Orange Pictures

Arne Slot maakt dit seizoen indruk als trainer van Feyenoord. De 43-jarige oefenmeester imponeerde eerder al als assistent-trainer bij SC Cambuur.

"Een perfectionist die continu energie steekt in details", zegt Cambuur-directeur Gerald van den Belt in Voetbal International. De Cambuur-supporters begrepen niet altijd de tactiek van de ploeg als een aanvaller de achterlijn haalde en vervolgens de bal terugtrok. De technische staf van Cambuur wilde echter liever via de 'hot zone' naar een hele kans voetballen in plaats van een 'halve kans' via een voorzet.

Van den Belt kan zich nog een supportersavond herinneren, waarin Slot de fans overtuigde. "Arne Slot wilde de volle steun van het thuispubliek, omdat dit de arbitrage kon beïnvloeden. Dus organiseerde hij een avond en gaf de supporters twee uur voetbalcollege, compleet met videobeelden. En kreeg applaus", aldus Van den Belt.

De directeur van Cambuur was eerder werkzaam bij PEC Zwolle, waar Slot op dat moment nog speelde. Van den Belt weet dat Slot eruit ziet als een 'ideale schoonzoon', maar kent ook de andere kant. "Arne overleeft al zijn hele leven in een toch vrij harde biotoop. Hij voelt zich er thuis en heeft zich altijd staande gehouden in ploegen met grootbekken."

"Hij brengt het allemaal correct en netjes, maar is echt niet op zijn mondje gevallen", vervolgt Van den Belt. "Hij zit vol branie en lef. Slot is geen straatvechter, maar heeft wel een zekere straatmentaliteit."

Lees meer:
0 reacties