Van der Meer over keuze nationale ploeg: "Voelde me op mijn plek"

Jhondly van der Meer heeft later in zijn carrière de keuze om voor de nationale ploeg van zijn geboorteland Haïti, of Nederland uit te komen. De 19-jarige verdediger van SC Cambuur heeft die keuze voorlopig nog niet gemaakt.

"Ik ben momenteel aan het bekijken wat het betekent als ik definitief voor Haïti kies. Ik ben er nog niet uit. Ik voelde me in elk geval op mijn plek bij de nationale ploeg", vertelt Van der Meer in een interview met ELF Voetbal.

De verdediger mocht al twee keer in actie bij de nationale ploeg van Haïti. Dit waren echter oefeninterlands. "Nerveus was ik niet, hoor. Ik deed precies hetzelfde als ik altijd doe. Ja, ik liet het inderdaad op me afkomen, haha."

Van der Meer verloor met Haïti met 6-1 van Bahrein, maar won met 2-0 van Jordanië. Daar merkte hij meteen het verschil met het voetbal in Nederland. "Het niveau is prima, maar het spel is totaal anders", legt de verdediger uit.

"In Nederland willen we voetballen, maar bij Haïti is het meer rennen en vliegen. Ik ben een voetballer, maar vind die andere manier van voetballen ook prima. Daarvan kan ik weer leren", besluit Van der Meer.

Lees meer:
0 reacties