Van Hanegem: "Thuis winnen van Cambuur, dat is niks bijzonders"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Orange Pictures

Willem van Hanegem ziet geen club die goed genoeg is om Ajax van het kampioenschap af te houden. Voor De Kromme was het verlies van PSV in Enschede absoluut geen verrassing. "Wie het verlies van PSV bij FC Twente niet zag aankomen, had oogkleppen op", zo stelt Van Hanegem.

Van Hanegem geeft aan dat de huidige defensie van PSV niet goed genoeg is om met Ajax om het kampioenschap te strijden. "Te weinig voetbal, verdedigers als Obispo en Ramalho van een zeer matig niveau en een paar opgehemelde spelers die dat niet wekelijks kunnen waarmaken", zo stelt Van Hanegem in Het Algemeen Dagblad. "Nee, dit PSV zal Ajax niet kunnen bijbenen."

Dat verwacht Van Hanegem ook niet van Feyenoord. "Winnen van Go Ahead Eagles, dat is niks bijzonders. Daar hoef je jezelf niet voor op de borst te kloppen. Begin tegen elke willekeurige andere club zo zwak als in zaterdagavond in Deventer en je bent geheid punten kwijt. Hoewel, in de eredivisie hebben we nog een paar clubs die doelpunten weggeven dat het een lieve lust is. Kijk eens naar Volendam en Excelsior."

Ook de lof voor Szymanski vond Van Hanegem overdreven. "Hij maakte een prachtig doelpunt, leverde een assist, maar ik vond al die schouderklopjes overdreven. Ik vind die gozer een leuke speler, maar dat wil niet zeggen dat alles wat hij laat zien meteen zo goed is. Donderdag in Rome, dán ga ik er voor zitten, daar kunnen we zien hoe ver Feyenoord en Szymanski echt zijn."

Van Hanegem ziet Ajax kampioen worden, maar uit de overwinning tegen SC Cambuur moeten ook geen conclusies worden getrokken. "Thuis winnen van Cambuur, dat is voor die club ook niks bijzonders", zo vindt Van Hanegem. "Maar Ajax heeft wederom de meeste kwaliteit, denk ik. Dat Kenneth Taylor bij de voorselectie van Oranje zit, vind ik prima. Misschien is het vroeg, maar we weten hoe het werkt. Wie bij Ajax debuteert, kan snel een oranjeshirt gaan ophalen. Al vind ook ik Taylor een leuke speler, hoor."

Lees meer:
0 reacties