Verheydt wil topscorer worden: ''Pas één penalty, Mühren al zes''

Thomas verheydt koolwijk 5ffecf53e4fff
Thomas verheydt koolwijk 5ffecf53e4fff Foto: © Pro Shots

Thomas Verheydt is dit seizoen de topschutter van Almere City, de achtervolger van SC Cambuur op de ranglijst. Ook op de topscorerslijst moet Verheydt iemand van SC Cambuur voor zich laten: Robert Mühren, die al achttien keer scoorde.

"Mühren is weer op stoom en die IJslander van Excelsior valt wat stil. Wie weet hoe ver ik nog kan komen. En ik heb pas één penalty gemaakt, Mühren al zes. Misschien als wij eens wat meer strafschoppen krijgen... We hebben er pas eentje gehad dit seizoen", begint Verheydt in Voetbal International.

Naast de topscorerstitel droomt Verheydt van promotie naar de Eredivisie. "De verschillen zijn gewoon klein. Nu zijn wij opgejaagd wild, de prooi waar andere ploegen op jagen. We moeten gewoon blijven winnen, we hebben aangetoond stabiel te zijn. Op die 7-2 bij Cambuur na dan. Toen zat alles tegen wat tegen kon zitten. Al is zeven goals tegen veel te veel natuurlijk."

Na die wedstrijd pakte Almere snel de draad weer op. "We zijn niet in de war geraakt. Als je het zo oppakt zoals wij hebben gedaan, kun je beter een keer met 7-2 verliezen, dan vier keer met 1-0. Liever niet natuurlijk, maar het scheelt verliespunten."

Lees meer:
0 reacties