SC Cambuur nieuws, transfers & geruchten

VIDEO | Hooligans rellen in Leeuwarden: "Het leek wel oorlog"

Bij het station van Leeuwarden was vrijdagavond rond 21.00 uur veel politie op de been vanwege een vechtpartij tussen groepen voetbalsupporters. Het zou gaan om hooligans van SC Heerenveen en SC Cambuur.

De politie kan dat niet bevestigen. Er zijn in ieder geval drie personen aangehouden, meldt de Leeuwarder Courant. Het gaat om een man van 23 uit Heerenveen, een van 21 uit Ooststellingwerf en een 26-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats. Er zijn camerabeelden en er wordt buurtonderzoek gedaan. Op beelden, die rondgaan op social media, zegt iemand dat het wel degelijk om supporters van SC Heerenveen en SC Cambuur gaat.

Te zien is dat beide groepen de confrontatie zoeken op de Sophialaan en dat er met stoelen en bierglazen wordt gegooid. Er zijn meerdere agenten in de buurt, maar die grijpen niet in. De politie rukte met veel eenheden uit en zette ook honden in. Het treinverkeer moest even worden stilgelegd, omdat sommige van de mannen ook het spoor opgingen.

"We hadden de groep hier op het terras zitten", vertelt Sandra Frank, eigenaresse van Proeflokaal Wouters aan de Sophialaan in Leeuwarden. "Een man of twintig", voegt haar partner Philip toe. "Waarschijnlijk waren dat Heerenveen-supporters."

Iets na 21.00 uur ging het mis. "Ik ben nog nooit zo snel van de wc gegaan. Het leek wel oorlog. Al die jongens hadden ineens hun capuchon op", aldus Sandra. Uit screenshots op Whatsapp blijkt het te gaan om een geplande afspraak tussen fans van SC Heerenveen en SC Cambuur. "Ik denk dat ze 18 of begin 20 jaar waren. We hadden er niet bij stilgestaan dat dit kon gebeuren. Sommige jongens hadden nog keurig hun biertje betaald."

De schade viel gelukkig mee en beperkte zich tot kapotte glazen en een openstaande rekening van 110 euro. "Je bent geschrokken, maar vooral boos. Als je zo graag op de vuist wil gaan, doe dat dan lekker op een weiland en niet in de stad. Ik ben zelf ook Cambuur-supporter, maar deze mensen mogen wat mij betreft nooit meer het stadion in."

Lees meer:
0 reacties