VIDEO | Kooij geeft belachelijke strafschop; Hendriks profiteert

Joey Kooij heeft zich vrijdagavond van zijn slechtste kant laten zien. De scheidsrechter gaf diep in blessuretijd een strafschop aan De Graafschap, maar niemand snapte waarom de arbiter de bal op de stip legde.

Bij een 1-2 voorsprong voor FC Dordrecht liep De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert, die vanwege het slotoffensief meer naar voren was, in de rug bij Ruggero Mannes en kwam ten val.

De spelers van FC Dordrecht maakten zich klaar voor een doeltrap nadat de bal achter ging, maar tot hun grote verbazing besloot Kooij in de 95ste minuut een strafschop toe te kennen. Hij besloot Mannes ook nog eens te bestraffen met geel.

Sam Hendriks maakte dankbaar gebruik van het cadeautje en schoot vanaf de penaltystip de 2-2 binnen. Het was de tweede treffer van de avond voor de huurling van SC Cambuur. Op social media wordt echter schande gesproken over de beslissing van Kooij, die zelf na afloop niet wilde reageren.