"Vloet mag zijn handjes dichtknijpen met maximale taakstraf"

Rai Vloet
Rai Vloet Foto: © Pro Shots

Rai Vloet veroorzaakte halverwege november een ongeluk met dodelijke gevolgen. De oud-speler van SC Cambuur reed veel te hard en had daarnaast te veel alcohol op. De kans dat hij lang de gevangenis in moet, lijkt klein.

In de zaak van Vloet is geen sprake van moord of doodslag, omdat er in die gevallen opzet in het spel is. Dat is nu niet het geval, vertelt advocaat Richard van der Weide aan De Telegraaf. "Heel cru gezegd: het gaat om het rijgedrag. Het gevolg is niet allesbepalend voor de schuld, hoe tragisch ook."

het ongeluk betekent daarom niet meteen dat de voetballer van Heracles de gevangenis in moet. Daarvoor moet volgens de advocaat sprake zijn van 'een opeenstapeling van laakbare feiten'. "Niets is zo moeilijk als kijken in het hoofd van de rechter, zeker als je het dossier niet kent', aldus Van der Weide.

"Voor zover ik het nu kan beoordelen mag hij zijn handjes dichtknijpen als hij wegkomt met de maximale taakstraf van 240 uur en een forse voorwaardelijke gevangenisstraf", besluit hij over de voormalig speler van SC Cambuur.

Lees meer:
0 reacties