Voormalig SC Cambuur-spits op straat gezet na 13-0 nederlaag

Jack de Gier
Jack de Gier Foto: © Pro Shots

Jack de Gier is niet langer de trainer van FC Den Bosch. De oud-spits van SC Cambuur is ontslagen na de ontluisterende 13-0 nederlaag tegen PEC Zwolle van afgelopen vrijdag.

De Gier kreeg afgelopen maand van de clubleiding al te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden. Nu is 'in goed overleg' besloten om de samenwerking per direct te beëindigen. "De intentie was om het seizoen met elkaar af te maken en Jack daarbij alle support te geven", zegt technisch manager Yousuf Sajjad op de clubwebsite. "Jack had in december duidelijkheid moeten krijgen over zijn toekomst. Dat is niet gebeurd, waardoor er ruis op de lijn is ontstaan."

"Toen wij hem in februari alsnog de boodschap moesten brengen dat we na dit seizoen niet met hem door zouden gaan, viel dat rauw op zijn dak", vervolgt Sajjad. "We hoopten oprecht dat we desondanks samen konden blijven werken aan een goed slotakkoord van het seizoen. Helaas zijn we in die gezamenlijke missie niet geslaagd."

De 13-0 nederlaag bij PEC Zwolle kost De Gier nu de kop. "Het resultaat op vrijdag overtrof onze verwachtingen in negatieve zin", legt Sajjad uit. "Qua niveau was dit de absolute ondergrens en hiervoor moet iedereen uit heden en recente verleden verantwoordelijkheid nemen, niet alleen Jack. Een ongeschreven voetbalwet is ook dat het voor Jack en de spelers na dit verlies niet logisch zou zijn om onder de gegeven omstandigheden door te gaan. We blijven op de achtergrond werken aan de veranderingen die al op de rol staan."

De Gier gaf eind februari al aan komend seizoen weer elders aan de slag te willen. "Het liefst blijf ik in Nederland", zei hij tegenover Voetbal International. "De komende periode komt er misschien iets op me af. Bij een interessante optie ben ik altijd bereid om te praten en anders ga ik even de wachtkamer in."

Lees meer:
0 reacties