"Zo zijn beide Friese clubs ook voetballend tegenpolen van elkaar"

Anas Tahiri bij het duel tegen SC Cambuur
Anas Tahiri bij het duel tegen SC Cambuur Foto: © Pro Shots

Reon Boeringa zag op zondagmiddag de Friese Derby gespeeld worden. In een enerverend duel hielden SC Heerenveen en SC Cambuur elkaar in balans.

"Cambuur voetbalde wat makkelijker, terwijl Heerenveen dankzij de dynamiek bij balwinst juist wat gevaarlijker was. In de ultieme slotfase gingen alle tactische bespiegelingen overboord. Het resulteerde in een ontknoping die de neutrale toeschouwer zich nog lang zal heugen en een 3-3 gelijkspel, dat gezien het beeld van de hele wedstrijd een terechte uitslag kan worden genoemd", stelt Boeringa in een analyse van Voetbal International.

Beide teams lijken momenteel elkaars tegenpolen, ziet de journalist. "Onder de streep bewees het duel contrasterende ontwikkelingen die beide teams hebben ingezet. Cambuur gedijt het beste als het veel de bal heeft en vanuit positiespel kansen kan creëren, terwijl het juist verdedigend kwetsbaar is. Heerenveen kan op zijn beurt terugvallen op een solide achterhoede en is juist het gevaarlijkste wanneer het de ruimtes kan bespelen in de rug van de tegenstander. Zo zijn beide Friese clubs ook voetballend tegenpolen van elkaar aan het worden."

Lees meer:
0 reacties