Zwak SC Cambuur wordt door FC Twente naar de slachtbank geleid

SC Cambuur baalt na tegengoal
SC Cambuur baalt na tegengoal Foto: © Orange Pictures

FC Twente heeft zondagmiddag met weinig moeite van SC Cambuur gewonnen. In de Grolsch Veste werd het 4-0.

SC Cambuur had de hele eerste helft niks in te brengen. De Tukkers zaten er bovenop. Na een klein kwartier zette Ricky van Wolfswinkel de thuisploeg al op voorsprong. Het meest opvallende moment van de eerste helft was het doelpunt van Michel Vlap, die na bijna een jaar zonder goal eindelijk de 'Vloek van Vlap' verbrak. Sem Steijn maakte nog voor rust de 3-0.

Sjors Ultee greep in de rust in en wisselde vier spelers. Onder andere Roberts Uldrikis en Remco Balk kwamen in de ploeg. Doke Schmidt, die de hele wedstrijd geen grip kon krijgen op Virgil Misidjan, mocht douchen. Ron Jans wisselde pas in de 69e minuut zijn eerste drie spelers.

De mooiste wissel kwam een dikke vijf minuten later toen Wout Brama in de ploeg kwam. Het was zijn 300e wedstrijd in een FC Twente shirt. De aanvoerder zag Joshua Brenet gelijk de 4-0 maken op aangeven van Gijs Smal die na snel combinatiespel in de zestien van SC Cambuur de bal voor leeg doel aan Brenet gaf.

Door de overwinning klimmen de Tukkers weer over Sparta Rotterdam heen. Het gat met AZ is nog maar drie punten. Voor SC Cambuur lijkt degradatie onafwendbaar.

FC Twente 4-0 SC Cambuur

1-0 Van Wolfswinkel '12